NAŠE RECEPTY
Zde se s vámi naši kuchaři podělí o recepty vybraných jídel z našeho menu, které si pak sami můžete připravit doma.
Spaghetti s grilovanými artyčoky

Na olivovém oleji orestujeme artyčoky, které dochutíme solí, drceným pepřem, chilli papričkami, čerstvým nasekaným česnekem a čerstvými bylinkami.
Přidáme spaghetti uvařené al dente v osolené vodě a lehce promícháme s přidáním nastrouhaného parmezánu a čerstvě natrhané petrželky.
Podáváme v hlubokém talíři a lehce posypeme strouhaným parmezánem. Dozdobíme například rukolou, cherry rajčátkami nebo olivami dle fantazie.
Salát z čerstvé zeleniny se sýrem feta
Marinovaná rajčata s mozzarellou (Korsický salát)

Rajčata a mozzarellu nakrájíme na slabé plátky, přelijeme zálivkou z olivového oleje, octa balsamico, drceného pepře a špetky soli. Doplníme olivami a kapary.
Posypeme čerstvě nakrájenou jarní cibulkou a podáváme s opečeným bílým chlebem.
Gratinované panini s hermelínem

Panini podélně rozřízneme, naplníme hermelínem a rajčaty. Pokapeme bazalkovým pestem a dáme zapéct do rozpálené trouby asi na 8 minut.
Posypeme čerstvě nasekaným koriandrem, podáváme se salátem z čerstvé zeleniny, který dochutíme olivovým olejem a limetkovou šťávou.
Bramborové noky s dýňovou omáčkou

0,5 kg brambor uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a ještě vlažné prolisujeme, přidáme 1 vejce, 150 g hladké mouky, sůl a pepř. Těsto můžeme vylepšit nastrouhaným parmazánem. Vytvarujeme noky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 2 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch.
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, kousek slaniny, chilli papričky, česnek a šalvěj. Přidáme mraženou nebo čerstvou dýni nakrájenou na kostky a orestujeme. Zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem a vaříme asi 30 minut. Dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme.
Do hotové omáčky vložíme noky, dochutíme nastrouhaným parmazánem a ještě horké podáváme. Můžeme také posypat orestovanou italskou pancettou a čerstvě nasekanou petrželkou.
Vepřový T-bone steak (350 g)

Maso marinujeme ve směsi olivového oleje, rozmarýnu, česneku, drceného pepře a plátků citronů. Marinádu nesolíme! Necháme odložit v chladu do druhého dne.
Opečeme z obou stran na rozpálené pánvi, potřeme čerstvým máslem, osolíme a v předehřáté troubě kolem 200°C pečeme asi 10 minut.
Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo. Na výpeku orestujeme kapary, přidáme smetanu na vaření a krátce provaříme. Podáváme s opečenými brambory s cibulí.

Rajčata, okurky a papriky nakrájíme na menší kousky. Doplníme červenou cibulí nakrájenou na jemno s čerstvě nasekanou petrželkou.
Doplníme zálivkou z olivového oleje, balsamikového octa, špetky cukru a lehce promícháme. Navrch salátu nakrájíme na kostky sýr feta a posypeme špetkou sušeného oregana.