REZERVACE

 

+420 725 522 312
symphonia@internationalprague.cz

OTEVÍRACÍ DOBA

 

Pondělí - Neděle

06:30 - 10:30

11:30 - 23:00

NAŠE RECEPTY

Zde se s vámi naši kuchaři podělí o recepty vybraných jídel z našeho menu, které si pak sami můžete připravit doma.

Spaghetti s grilovanými artyčoky

Na olivovém oleji orestujeme artyčoky, které dochutíme solí, drceným pepřem, chilli papričkami, čerstvým nasekaným česnekem a čerstvými bylinkami.

Přidáme spaghetti uvařené al dente v osolené vodě a lehce promícháme s přidáním nastrouhaného parmezánu a čerstvě natrhané petrželky.

Podáváme v hlubokém talíři a lehce posypeme strouhaným parmezánem. Dozdobíme například rukolou, cherry rajčátkami nebo olivami dle fantazie.

Salát z čerstvé zeleniny se sýrem feta

Marinovaná rajčata s mozzarellou (Korsický salát)

Rajčata a mozzarellu nakrájíme na slabé plátky, přelijeme zálivkou z olivového oleje, octa balsamico, drceného pepře a špetky soli. Doplníme olivami a kapary.


Posypeme čerstvě nakrájenou jarní cibulkou a podáváme s opečeným bílým chlebem.

Gratinované panini s hermelínem

Panini podélně rozřízneme, naplníme hermelínem a rajčaty. Pokapeme bazalkovým pestem a dáme zapéct do rozpálené trouby asi na 8 minut.

 

Posypeme čerstvě nasekaným koriandrem, podáváme se salátem z čerstvé zeleniny, který dochutíme olivovým olejem a limetkovou šťávou.

Bramborové noky s dýňovou omáčkou

0,5 kg brambor uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a ještě vlažné prolisujeme, přidáme 1 vejce, 150 g hladké mouky, sůl a pepř. Těsto můžeme vylepšit nastrouhaným parmazánem. Vytvarujeme noky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 2 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch.

Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, kousek slaniny, chilli papričky, česnek a šalvěj. Přidáme mraženou nebo čerstvou dýni nakrájenou na kostky a orestujeme. Zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem a vaříme asi 30 minut. Dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme.

Do hotové omáčky vložíme noky, dochutíme nastrouhaným parmazánem a ještě horké podáváme. Můžeme také posypat orestovanou italskou pancettou a čerstvě nasekanou petrželkou.

Vepřový T-bone steak (350 g)

Maso marinujeme ve směsi olivového oleje, rozmarýnu, česneku, drceného pepře a plátků citronů. Marinádu nesolíme! Necháme odložit v chladu do druhého dne.

Opečeme z obou stran na rozpálené pánvi, potřeme čerstvým máslem, osolíme a v předehřáté troubě kolem 200°C pečeme asi 10 minut.

Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo. Na výpeku orestujeme kapary, přidáme smetanu na vaření a krátce provaříme. Podáváme s opečenými brambory s cibulí.

Rajčata, okurky a papriky nakrájíme na menší kousky. Doplníme červenou cibulí nakrájenou na jemno s čerstvě nasekanou petrželkou.

Doplníme zálivkou z olivového oleje, balsamikového octa, špetky cukru a lehce promícháme. Navrch salátu nakrájíme na kostky sýr feta a posypeme špetkou sušeného oregana.

Čínská 20, Praha 6

+420 725 522 312

symphonia@internationalprague.cz

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2017 Hotel International Praha